Friday, December 26, 2014

Almanlar, hizmet teknolojilerini Kücük Oteller Dernegi Üye otellerine tanıttı...

Almanlar, hizmet teknolojilerini otellere tanıttı


Almanlar, hizmet teknolojilerini otellere tanıttı


Alman sanayi tipi bulaşık makinası firması WINTERHALTER  & RATIONAL , Küçük Otel yetkililerini Almanya'da ağırladı.


Winterhalter firmasının, Küçük Oteller Derneği ile gerçekleştirdiği proje ortaklığı doğrultusunda, 18- 21 Aralık tarihinde İstanbul otellerinden 25 üye, Almanya'nın Meckenbeuren bölgesine giderek, Winterhalter'in üretim tesislerine ziyarette bulundu. Endüstriyel mutfak sektörünün saygın firması Winterhalter'in üretim fabrikalarını gezen küçük otel sahipleri, Alman kültürü ile yoğrulmuş bu hizmet teknolojilerinin sürdürülebilirlik, inovasyon, pazarlama ve insan gücü kullanımı bağlamlarında farklı uygulamalarını gözlemleme fırsatı buldu. Yine yakın bir bölgede bulunan sanayi tipi fırın markası Rational'i de, ziyaret eden otel sahipleri, sektörde üstün teknolojinin en uç noktalarındaki örneklerini, Rational fabrikasında keyifle beraberce yemek pişirip tadım yaparak deneyimledi.



İlk olarak derneğin İstanbul üyeleri ile yapılan çalışma, üyelere sektörün alanında en ileri teknolojilerini tanıma fırsatı sunması ve üyelerin ortak bir platformda buluşarak bilgi ve fikir paylaşımı yapabilmesi açısından da oldukça faydalı geçti. Fabrika ziyaretlerinin yanı sıra, İsviçre ve Avusturya'nın civar bölgelerine de gezilerde bulunan Küçük Oteller Derneği üyeleri, bu bölgelerin turizm yapısını da deneyimleme ve birbiriyle karşılaştırma fırsatı buldu. Derneğin üyelerinden Village Park Resort & Spa'yı temsilen geziye katılan Münevver Öçalır, Winterhalter firmasının üyelere gösterdiği misafirperverlik ve şeffaf pazarlama tekniklerinin, müşteri ile arasında duygusal bir bağ oluşturmada ve marka bağlılığı yaratmada oldukça etkili bir yöntem olduğunu belirtti. Münevver Öcalır, şunları söyledi:



"Otelcilik sektörünün en önemli ve kontrolü zor maliyetleri hususunda, teknolojinin geldiği noktayı görmek, beni gerçekten büyüledi. İmkansızı, yapmış durumdalar. Fabrikaları gezmenin yanı sıra, farklı ülkelerin mutfaklarını tadarak ve aynı sektörden aynı dili konuşabildiğimiz insanlarla beraber dolu dolu, keyifle geçen, oldukça verimli bir programdı. Bu tarz öğretici ve birleştirici etkinlerin, sektör olarak bakış açımıza kattığı zenginlik tartışılamaz."

Küçük Oteller Derneği Başkanı Ömer Faruk Boyacı ise; gerek sürdürülebilirlik gerekse inovasyon anlamında, sektörün çok ileri bir noktasını temsil eden bu gibi firmaları yakinen gözlemlemenin oldukça önemli olduğunu belirtti. Faruk Boyacı, "Geleceğin teknolojisini yerinde tanıyarak, üretilen değeri deneyimleme fırsatı bulduk. Türkiye'deki eski, köhnemiş iş modellerinin, bu gibi sektörün öncü aktörlerinden öğreneceği çok şey var. Oldukça verimli bir programdı. Dernek olarak sektöre yön veren, doğru firmalarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Wednesday, November 26, 2014

Kücük Oteller Dernegi Misafirim Olurmusun Projesi...

Türkiye’nin farklı bölgelerinden Küçük Oteller birbirlerini ağırlıyor

Ülkemizin 34 farklı destinasyonunda 300’e yakın üyelerinin bulunduğunu kaydeden Küçük Oteller Derneği Genel Sekreteri Adnan Mordeniz, hayata geçirdikleri Misafirim Olur Musun? projesiyle, tesislerin birbirini ağırlamaya başladığını belirtti.

Türkiye’deki küçük otellerin çok büyük bir aile olduğunu belirten Adnan Mordeniz, şunları kaydetti:

“Bu proje sayesinde, küçük oteller ailemizin değerli üyeleri birbiriyle kaynaşıyor, dostluklar kuruyor ve fikir alışverişinde bulunuyorlar. Birlikte çalışma kültürünü oluşturmayı ve geliştirmeyi amaçladığımız proje; tüm bölgelerde oldukça güzel işbirlikleri, bilgi paylaşımları ve kazanımlar ile sonuçlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul ile Alaçatı arasında otelciler olarak birbirimizin misafiri olduk. Yine bir önceki ay, proje Eskişehir ve Kapadokya gibi bölgelerde de gerçekleşti. Tüm Türkiye’de üyelerimiz birbirlerini keyifle ağırlamaya devam ediyor.”


Dernek üyesi küçük oteller; işlerin yoğun olmadığı ölü sezonlarda, otel sahipleri, müdürleri ve personelleri ile beraber birbirlerini ağırlıyor. Böylelikle proje kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerindeki otelciler birbirlerini tanıma ve o bölgedeki turizm dokusu hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakalıyor. Ülke genelinde meslektaş edinerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunan otelciler ve sektör çalışanları, bu deneyim sayesinde kuvvetli bağların ve yeni sinerjilerin oluşmasına öncülük ediyor.

Friday, November 21, 2014

The " Spa by Simone Micheli "- Kusadasi, Turkey

The Spa by Simone Micheli "- Kusadasi, Turkey
Kusadasi è una città che si trova sulla costa occidentale della Turchia, affacciata sul Mare Egeo; importante polo turistico del paese. Il suo nome letteralmente significa “l’isola degli uccelli”.
Là si è da poco concluso l’evento che, dal 3 all’ 8 Ottobre 2014, ha visto il design italiano del mondo idrotermosanitario protagonista dell’Ephesus Convention Center.
L’esposizione, che si è svolta all’interno del centro multifunzionale costruito per la candidatura all’EXPO 2015 di Smirne, è stata organizzata dal Gruppo Triveneto.
Lo stesso gruppo ha voluto dedicare una mostra “The Spa by Simone Micheli”, con l’intento di celebrare i miei 25 anni di attività professionale legata in parte al “mondo dell’acqua”.
La ieratica installazione ha dato vita ad un contesto dinamico e brillante, che ha catalizzato l’attenzione dei visitatori.Nuove collaborazioni e connessioni hanno contribuito ad allargare gli orizzonti dell’eccellenza italiana nel mondo, a mostrare il suo valore innovativo, ad accrescere l’entusiasmo che ha contraddistinto l’evento.E’ stato meraviglioso vivere questa intrigante esperienza di rete densa di intrecci intellettuali ed operativi.
The Spa by Simone Micheli”- Kusadasi

Kusadasi is a city located on Turkey West coast, an important tourist point. Its name literally means “ Birds’ island”.There, an event that from the 3rd to the 8th of October 2014 had the Italian design as main character, has been organized by Gruppo Triveneto at
The Ephesus Convention Centre
The installation “ The Spa by Simone Micheli ” has been created with the aim of celebrating the 25 years of my professional activity, linked also with the world of “water”. It catalysed the attention of visitors, originating a dynamic and brilliant context.New collaboration and connections born during the meeting contributed to broaden horizons of Italian excellence, to show its innovative value, to increase the enthusiasm that characterized the event.Living this fascinating experience full of intellectual and operative storylines has been amazing.

Friday, November 14, 2014

İngilizlerden Türkiye'deki kücük otellere yogun ilgi

İngilizlerden Türkiye’deki küçük otellere yoğun ilgi
13 Kasım 2014 Perşembe
wtmkucukoteller
Küçük Oteller Derneği Genel Sekreteri Adnan Mordeniz, 3 – 6 Kasım 2014 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle derneği temsilen Londra WTM Turizm Fuarı’na katıldı. Fuarda yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını belirten Adnan Mordeniz, özellikle İngiliz pazarından önümüzdeki sene ülkemize gelecek olan turist sayısında %5 civarında bir artış yaşanması beklendiğini belirtti. Alaçatı gibi özellikle İngiliz pazarında aktif olarak pazarlama çalışmaları yapan destinasyonların, çalışmalarının meyvelerini 2015 yılında alacağını kaydetti.
Avrupa’nın yanı sıra, Uzakdoğu ülkelerinden küçük otellere talepKüçük Oteller Derneği tarafından hazırlanan WTM Londra Turizm Fuarı’na ilişkin raporda aşağıdaki bilgiler yer aldı: Türkiye’nin toplam 783 metrekarelik bir alanda, 60 kuruluş ile temsil edildiği fuara ilgi, özellikle ilk iki gün oldukça yüksek olarak gözlendi. Fuarda, Küçük Oteller Derneği de bu 60 kuruluştan en çok ilgi gören standlardan birisi oldu. Butik ve küçük otellere ilginin tüm dünya trendlerine bakıldığında giderek arttığı fuara özel hazırlanan turizm raporlarında da ifade edildi. Batılı ülkelerin yanı sıra; Singapur, Hong Kong, Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinden de önümüzdeki sezon içerisinde rezervasyon taleplerinin artacağı öngörüldü. Adventure turları düzenleyen acentalar ile honeymoon ve destination wedding planner acentalarının da Küçük Oteller Derneği standına oldukça ilgiyle yaklaştığı fuarda, gelecek işbirlikleri konuşuldu.
ipp
Rapora göre:-Turizm bloggerlarının seyahat endüstrisinde ve konaklama alanında, müşteri tercihlerini yönlendirme açısından giderek daha önemli bir hale geldiği görülmektedir. Fuara katılan 62 blogger da etkinlik alanın ilgi çeken toplantılar düzenlemiştir.
-Spor turizmi başlı başına bir potansiyel taşıyarak, sektördeki önemini giderek artırmaktadır.
-Online rezervasyonların, toplam rezervasyon içindeki payının, önceki döneme göre artarak, toplam seyahat pazarında %35 seviyelerine çıktığı görülmektedir.
-Mobil rezervasyonların payının, 2018 yılında %45 seviyelerine ulaşması beklenmektedir. Bu gelişmedeki önemli faktörler,  teknolojinin bireylerin talep yönetimini birçok kanaldan destekler hale gelmeleridir. Sürekli gelişim göstermeleri ve sosyal medya etkisi de diğer etkenler olarak sayılabilir.
-Jet2 holiday UK firması, Dalaman ve Bodrum uçuşlarından sonra, 2015 yılında Antalya’ya uçuşlara başlayacaktır.
-Gelecek 5 yıl içinde destinasyon, kişisel tercihler ve mobil rezervasyonlar,  seyahat sektörünün ana belirleyicileri olacaktır.
-2015 yılında İngiltere’ye gelecek turist sayısının %5 civarında artış göstereceği tahmin edilmektedir. Incoming turist bütçesinin önemli bir kısmın konaklama harcamasına, geri kalanın ise yiyecek ve alışverişe gitmesi öngörülmektedir.
-Yaşlı turistler ve işadamları, önceki tercihlerinin aksine, düşük bütçeli ama kaliteli ambiyansı olan otelleri tercih etmektedir.
-Y jenerasyonunun mobil teknolojiyi çok iyi kullanması ve design markalara ilgi göstermesiyle; turizm açısından oldukça büyük, yeni bir potansiyel bir segment oluşturduğu gözlenmektedir.
-Giyilebilir teknoloji internet ile bağlantısı sayesinde, müşterilerin seyahat rezervasyonlarını da yapmasını sağlayacak cihazlar haline gelecektir.  Bu cihazlar sayesinde, otellere rezervasyon yapılabilecektir ve müşteri ile bilgi akışı sağlanabilecektir.

Thursday, November 13, 2014

Kücük Oteller Dernegi WTM London Fuarında

İngiliz pazarından, küçük otellere yoğun ilgi

13.
İngiliz pazarından, küçük otellere yoğun ilgi


Küçük Oteller Derneği tarafından hazırlanan WTM 2014 Fuar Raporu'nda öne çıkan gözlem ve trendlere yer verildi. Raporda Alaçatı gibi destinasyonların 2015 yılında çalışmalarının meyvelerini alacağı belirtilirken mobil teknoloji kullanan Y jenerasyonunun yeni bir potansiyel segment olacağı vurgulandı.


Küçük Oteller Derneği Genel Sekreteri Adnan Mordeniz, 3 - 6 Kasım 2014 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle derneği temsilen Londra WTM Turizm Fuarı'na katıldı. Fuarda yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını belirten Mordeniz, özellikle İngiliz pazarından önümüzdeki sene ülkemize gelecek olan turist sayısında %5 civarında bir artış yaşanması beklendiğini belirtti. Alaçatı gibi özellikle İngiliz pazarında aktif olarak pazarlama çalışmaları yapan destinasyonların, çalışmalarının meyvelerini 2015 yılında alacağını kaydetti.

UZAKDOĞU'DAN TALEP ARTACAK

Küçük Oteller Derneği tarafından hazırlanan WTM Londra Turizm Fuarı'na ilişkin raporda aşağıdaki bilgiler yer aldı:

"Türkiye'nin toplam 783 metrekarelik bir alanda, 60 kuruluş ile temsil edildiği fuara ilgi, özellikle ilk iki gün oldukça yüksek olarak gözlendi. Fuarda, Küçük Oteller Derneği de bu 60 kuruluştan en çok ilgi gören standlardan birisi oldu. Butik ve küçük otellere ilginin tüm dünya trendlerine bakıldığında giderek arttığı fuara özel hazırlanan turizm raporlarında da ifade edildi. Batılı ülkelerin yanı sıra; Singapur, Hong Kong, Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinden de önümüzdeki sezon içerisinde rezervasyon taleplerinin artacağı öngörüldü. Adventure turları düzenleyen acentalar ile honeymoon ve destination wedding planner acentalarının da Küçük Oteller Derneği standına oldukça ilgiyle yaklaştığı fuarda, gelecek işbirlikleri konuşuldu.

Rapora göre bu yıl öne çıkan sektörel trendler ve gözlemler

-Turizm bloggerlarının seyahat endüstrisinde ve konaklama alanında, müşteri tercihlerini yönlendirme açısından giderek daha önemli bir hale geldiği görülmektedir. Fuara katılan 62 blogger da etkinlik alanın ilgi çeken toplantılar düzenlemiştir.

-Spor turizmi başlı başına bir potansiyel taşıyarak, sektördeki önemini giderek artırmaktadır.

-Online rezervasyonların, toplam rezervasyon içindeki payının, önceki döneme göre artarak, toplam seyahat pazarında %35 seviyelerine çıktığı görülmektedir.

-Mobil rezervasyonların payının, 2018 yılında %45 seviyelerine ulaşması beklenmektedir. Bu gelişmedeki önemli faktörler, teknolojinin bireylerin talep yönetimini birçok kanaldan destekler hale gelmeleridir. Sürekli gelişim göstermeleri ve sosyal medya etkisi de diğer etkenler olarak sayılabilir.

-Jet2 holiday UK firması, Dalaman ve Bodrum uçuşlarından sonra, 2015 yılında Antalya'ya uçuşlara başlayacaktır.

-Gelecek 5 yıl içinde destinasyon, kişisel tercihler ve mobil rezervasyonlar, seyahat sektörünün ana belirleyicileri olacaktır.

-2015 yılında İngiltere'ye gelecek turist sayısının %5 civarında artış göstereceği tahmin edilmektedir. Incoming turist bütçesinin önemli bir kısmın konaklama harcamasına, geri kalanın ise yiyecek ve alışverişe gitmesi öngörülmektedir.

-Yaşlı turistler ve işadamları, önceki tercihlerinin aksine, düşük bütçeli ama kaliteli ambiyansı olan otelleri tercih etmektedir.

-Y jenerasyonunun mobil teknolojiyi çok iyi kullanması ve design markalara ilgi göstermesiyle; turizm açısından oldukça büyük, yeni bir potansiyel bir segment oluşturduğu gözlenmektedir.

-Giyilebilir teknoloji internet ile bağlantısı sayesinde, müşterilerin seyahat rezervasyonlarını da yapmasını sağlayacak cihazlar haline gelecektir. Bu cihazlar sayesinde, otellere rezervasyon yapılabilecektir ve müşteri ile bilgi akışı sağlanabilecektir.

Sunday, October 19, 2014

How the short-term lodging rental sector is evolving...

By Piers Brown
Alan Clarke, CEO, HomeStay.com
With the current trend towards creating a sense of place and embracing the local community among many boutique hoteliers, we caught up with Alan Clarke, CEO ofHomeStay.com about how the short-term lodging rental sector is evolving.
Alan Clarke's previous e-commerce roles at McKinsey, Yahoo, and gaming giant Paddy Power - all focused on global technology platforms, and being an avid traveller, HomeStay seems a natural progression. "HomeStay is the e-commerce business that facilitates hosted travel experiences, connecting people with like-minded interests where technology is the catalyst," says Clarke.
Recently described as 'the next disruption in travel', and with boutique hotel commentators split on whether similar new alternative accommodation options actually impact on revenues and profitability within the sector, we were keen to discover more about this new player.
Airbnb has featured on these pages many times, credited for spearheading the emergence of the short-term rental market, gaining publicity for having a plethora of choice accommodation options, from serviced apartments to treehouses to lighthouses and igloos. It continues to drive consumer awareness of genuine alternative lodging options with or without the host present. What Airbnb tends to overlook however is the actual lodging experience, an area ripe for new disruption.
"Delta Partners (our investors) were excited about not just the product but the size of the opportunity - the home stay travel vertical had no platform until now, and we estimate it's worth around €10 billion in market size," says Clarke.
Home stays are clearly becoming more popular whilst evolving, with two million students globally using home stays for overseas study for instance, with a spend of nearly US$3 billion annually. Broad consumer demand for the hosted travel experience is also being driven by:
  • Relocating professionals
  • University housing needs for student overflow
  • Solo travellers
  • Small family holidays
  • Retirees
  • Tourists and other leisure travelers
"Our average length of stay is 12 nights and guests spend between one and 230 nights at hosts' accommodation. We've done lots of work understanding the nature of our customer with around 50 per cent being over 30 years of age. The business model is based on providing our hosts and guests value for money among like-minded individuals, and we take a 15 per cent fee from each host for every home stay booked," says Clarke.
As social travel networks including HomeStay, TripTogether and others gain popularity facilitating like-minded connections, and the choice of accommodation options expands, guests are no longer confined to hotels that can feel solitary, empty places at times, particularly when travelling alone. The choice of where to stay is much more of a 'social' decision making process.
Like Airbnb, Roomorama, Tripping and other disruptive short-stay rental companies, 'trust and transparency' to an already happening transaction overlayed by host and guest reviews continues to be an important pre-determining factor for the booking process. "We've just implemented host reviews, and guest reviews and a verification process will be arriving shortly," says Clarke. "It won't be long before we offer a Skype video calling option. We don't have blunt rules within our customer eco-system, we just aim to offer good incentives for guest and host to engage." Chip Conley, brand ambassador for Airbnb, calls it the 'generosity of spirit'.


These companies focus on embracing the behaviour of the individual, and making it easier for them to control and facilitate the capture of information that is necessary to get the results they're looking for, something the hotel sector is only just starting to get its head around. Because of the nature of the hotel owner today, the sector over the generations has lost many of the family owner mentality and is much more of a business - a different real estate asset class with higher risk and higher potential return, not necessarily conducive to the generosity of spirit which has diminished over years passed. There remain lots of exceptions within the independent boutique hotel sector. But with the influx of large hotel brands launching boutique and lifestyle offerings into the space, the latest being Hilton's Curio lifestyle hotel collection, there is less flexibility based on brand standards, revenue and profitability targets. 



What is clear with a closer look at short-term rental companies is a big push towards democratising hospitality and travel, and we're only at the start of the journey with developments in socially-connecting digital technology driving easier real life experiences.

Ironically, "the more digital we become, the more ritual we need," says Conley. "The more we're possessed by our URL websites and communicating through phones, communicating through texts, the more we need the IRL experience - the 'in real life experience'. There's a thirst for people to have that sense of connection," he says.
Homestay's connection in its purest form requires a host to be present and to add value. Value being defined by the traveller's desires: true engagement with the local community, language immersion, shared interests with the host - eg. cooking, sport, similar social interests etc...
Challenges in making the short term rental market more ubiquitous include the complex rules and many differing regulatory concerns often cited city by city and country by country. Current market fragmentation based on quantity and quality of often disparate providers and their approach to technology or not, as the case may be, is an inhibitor too. That said, when quizzed on satisfaction levels so far, Clarke states a healthy "85 per cent of our hosts and guests rate the experience as very good or excellent. Five per cent say the experience didn't fulfill their expectations." One wonders how that would compare to hotels on Trip Advisor? Now that's another story.

Friday, October 17, 2014

Türkiye aşığı 2 profesör, TripAdvisor'da 7 yılda 40 bin soruyu yanıtladı

Türkiye aşığı 2 profesör, TripAdvisor'da 

7 yılda 40 bin soruyu yanıtladı

17.10.2014 
Türkiye aşığı 2 profesör, TripAdvisor'da 7 yılda 40 bin soruyu yanıtladı


Tüm zamanlarını tamamen gönüllü olarak Türkiye'yi tanıtmaya ve turistleri bilgilendirmeye adamış olan Türkiye aşığı 2 profesör Profesör Peggy Oliver ve Profesör Altan Cöner'e, yaptıklarından ötürü teşekkür etmek amacıyla Küçük Oteller Derneği tarafından bir ödül töreni düzenlendi.


Türkiye aşığı 2 profesör, TripAdvisor'da, son 7 yılda yaklaşık 40 bine yakın maili yanıtladı ve Türkiye'nin tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ile Türk misafirperverliği hakkında binlerce içerik yazdı.

Bilindiği üzere, TripAdvisor'da, 170 milyonun üzerinde değerlendirme bulunuyor ve siteye haftada dünya genelinden 280 milyona yakın kişi giriş yaparak gidilecek yer, otel, yazlık, restoran, bölgelerdeki hayat tarzı gibi tüm konulardaki içerikleri inceliyor.

Türkiye ile ilgili en fazla yorum giren, yerli ve yabancı tüm turistlere her türlü desteği gösteren, bilgilendiren, yönlendiren, Türkiye'ye gitmeleri konusunda onları etkileyen ve tüm bunları tamamen gönüllü olarak yapan 2 profesör, Küçük Oteller Derneği tarafından kendilerine verilen teşekkür plaketini almaktan dolayı son derece gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Sultanahmet'teki Ottoman Hotel Imperial'da, Küçük Oteller Derneği ve İstanbul Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü'nün desteği gerçekleşen törende, Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö. Faruk Boyacı, Profesör Peggy Oliver ve Profesör Altan Cöner birer konuşma gerçekleştirdi.

Turizmin gizli kahramanlarının ülke tanıtımında büyük rolü

Törende bir konuşma gerçekleştiren Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı, şunları söyledi:

"Türkiye turizminin son yıllarda elde ettiği başarıda, şüphesiz ki, ülkemizin internet ve sosyal medya üzerinde pazarlanmasına büyük katkıda bulunan ve aslında pek de bilinmeyen, bu değerli insanların, çok ama çok büyük rolleri var. Ülkemize gelecek olan ve gelen misafirlerle, interaktif bağlantı kurarak, gece gündüz demeden, onların sorularını cevaplayan, ülke turizmiyle ilgili onlara bilgilendiren, bu değerli insanların, yaptıklarını bir turizmci olarak büyük bir takdirle karşılıyorum. İnternetin ve internet üzerindeki pazarlamanın önemini bilen bir sivil toplum örgütü olarak, bu değerli insanları keşfedip, böyle bir törenle onları onurlandırmak istedik. Bundan sonrada bu gibi etkinlere, Küçük Oteller Derneği olarak, destek vermeye devam edeceğiz"

Türkiye'ye 18 yaşında geldi; 51 yıldır Türkiye aşığı

Amerikalı profesör Peggy Oliver, 18 yaşında evlenip eşinin görevi nedeniyle ilk defa Türkiye'ye geldiğini söyleyerek, şuan 69 yaşında olduğunu ve 51 yıldır Türkiye'ye kalben bağlı olduğunu ifade etti. 2007 yılından itibaren TripAdvisor'da, turistlere Türkiye'yi anlatan Peggy Oliver, bugüne kadar bu gibi mecralarda toplam 12 bin 800 yorum girdiğini belirtti.

Destinasyon tanıtımında hikayeler önemli, 27 bin kişiye cevap verdi 

Bir destinasyon uzmanı gibi olduklarını kaydeden Profesör Altan Cöner, bugüne kadar TripAdvisor üzerinde 27 bine yakın kişinin sorularını cevaplayıp, onlara Türkiye üzerine bilgiler verdiğini açıkladı. Bir destinasyonu anlatırken hikayelerin çok önemli olduğunu anlatan Altan Cöner, insanların aileleri, dostları veya arkadaşlarıyla güzel deneyimler ve unutamayacakları hatıraları yaşamak için, huzur içinde olabilecekleri, tarihi kültürel doğal yapıları ve yerel lezzetleri keşfedecekleri destinasyonları tercih ettiğini belirtti. Altan Cöner, Türkiye'nin dünya üzerinde bu konularda eşi benzeri bulunmaz bir mirasa sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Friday, September 26, 2014

Küçük Oteller Danışmanı ( Small Hotels Advisor )

Adnan Mordeniz anlattı: "Küçük Oteller Danışmanı" nedir?


Adnan Mordeniz anlattı:


Küçük otelciliğin konaklama sektörü içinde ayrı bir segment haline geldiğini belirten Küçük Oteller Derneği Genel Sekreteri Adnan Mordeniz, "Küçük otellerin yönetim ve pazarlama ihtiyaçları büyüktür. Yönetim, pazarlama ve teknolojik desteğini danışmanlık sayesinde satın alırlar" dedi.


TurizmdeBuSabah

20 yıldır turizm sektöründe küçük otel işletmeciliği yapan ve www.smallhotelsadvisor.com sitesi üzerinden danışmanlık hizmeti yürüten Küçük Oteller Derneği kurucu ve Genel Sekreteri Adnan Mordeniz, küçük oteller danışmanlığının işleyişini anlattı. Danışmanlık yapılan konuyla doğrudan ve dolaylı bir çok alanda deneyim, bilgi ve görgü sahibi olmak gerektiğini belirten Mordeniz, "Olaylara makro ve mikro seviyelerde bakabilme becerisi, öngörü, geleceğe dair olduğu kadar bugüne yönelik teknolojik ve yönetimsel vizyon sahibi olabilmeyi gerektirir. Ayrıca işbirlikleriniz olmalı. Bu saydıklarım birer üstünlük vasıflarından ziyade danışmanlık için gereklilik ve yeterlilik tanımlarıdır" dedi. Deneyimin önemine vurgu yapan Mordeniz, şunları söyledi:

"İş dünyası her ne kadar hızla değişip gelişen bir bilgi havuzuna dönüşmekteyse de, yeniliklere açıksanız deneyimlerinizi daha değerli hale getirebilirsiniz. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan hemen sonra bağımsız denetim ve finans sektöründe kariyer yaptım. Ancak; turizm sektörü ile kişisel olarak her zaman ilgim mevcuttu.Yirmi yıldır katıldığım toplantılar, yurtiçi ve yurtdışı fuar ve kongreler, kamu temsilcileri ile yapılan temaslar, meslektaşlarım ile yaptığım fikir alışverişleri benim için çok önemli bir deneyim hazinesi oldu.

"SON DÖNEMDE KÜÇÜK OTELCİLİĞİN YILDIZI PARLADI"

Hepimiz biliyoruz ki sosyal ve kültürel hayatın dinamikleri son 10-15 yıldır sürekli değişmekte. Bu değişimden etkilenen sektörlerden biri de turizm ve konaklama sektörü. Bu dönemde küçük otelciliğin yıldızı parlamış ve bu alana yapılan yatırımlar kalite ve hız kazandı. Bu olumlu trend günümüzde de devam ediyor. Küçük otelcilik, konaklama sektörü içinde ayrı bir segment oldu. Kendine özgü bir karakteri, kendi ihtiyaçları ve pazarlama yöntemleri oluştu.

Küçük oteller adı üzerinde küçük ölçekli işletmelerdir. Ölçekleri bellidir. Ancak yönetim ve pazarlama ihtiyaçları büyüktür. Yönetim desteği, pazarlama desteği veya teknolojik bilgiyi danışmanlık sayesinde paylaşarak satın almış olurlar. Bu yönetimsel altyapıyı kendilerinin kurması maliyetli olduğu gibi yapılanmaları da eksik kalabilir.

"DANIŞMANLIK, İHTİYAÇ VE TALEPLERE GÖRE ŞEKİLLENİR

Danışmanlık, küçük otelin ihtiyaç ve taleplerine göre şekillendirilebilir. Yönetim desteği, teknoloji desteği, pazarlama desteği, yatırım desteği şeklinde belirlenebilir. Yönetim desteği dediğimizde insan kaynaklarının eğitim ve yönetimi, haftanın belli bir veya bir kaç gününde otelin genel işleyişinin otel yöneticisi gibi denetlenmesi gözden geçirilmesi gibi konularını kapsar. Teknoloji dediğimizde online site yönetimi, dijital pazarlama, online satış platformları ile ilişki yönetimi, potansiyel pazarlar yönetimi, teknik operasyonel altyapının yönetimi konularını kapsar. Pazarlama konusu da önemli ölçüde dijital platformlara kaydığından teknoloji konusu altında değinmiş olduk. Yatırım konusu ise standart dışı bir alandır. Kapsam tamamen karşılıklı görüşmelerle belirlenir.

Kendimizi danışman olarak lanse ediyor ve tanıtıyoruz. Bu, bizim danışmanlığımıza yönelik talep yaratılması açısından önemlidir. Ancak üstte belirttiğimiz ihtiyaçları, bir gereklilik olarak küçük otel sahiplerinin belirleyebilmesi ve bu hizmeti talep edebilmesi ise daha önemli ve değerlidir. Çünkü ülkemizde hala danışmanlık konusu göz ardı edilen bir konudur. Bizde 'az olsun benim olsun' mantığı ile düşünülebiliyor. Danışmanlık, 'dış kaynak' bir oluşum olduğu için biraz bu hizmete mesafeli durulabiliyor.

"ÇOK KURALCI BİR ANLAŞMA BİZİM SEGMENTİMİZE KATI GELİR"

Küçük oteller danışmanlığında sözleşme tamamen her iki tarafın da faydası dikkate alınarak yapılır. Otelin faydası daha fazla gözetilir. Burada karşılıklı görüşme, anlaşma ve güven daha ön plandadır. Çok fazla kuralcı ve kurumsal bir anlaşma bizim segmentimize biraz katı gelebilir. Daha esnek, daha yakın temaslı, çözüm odaklı, bol danışmalı bir ilişki içinde sistem işlemektedir. Bu sürecin fiyatlaması belli bir seviyede oluşmuş bulunmaktadır. Teknoloji ile ilgili somut ürün ve hizmetlerin fiyatlaması ise sektör içinde bilinen şekilde uygulanmaktadır. Amacımız küçük otellere ekstra maliyet çıkarmak değil, yönetimsel maliyet avantajları sağlamaktır."

www.smallhotelsadvisor.com

Friday, May 16, 2014

London School of Economics (LSE ) Trip Advisor

Küçük Oteller Derneği'nin London School of Economics'ten (LSE) bir grup master öğrencisi ile yaptığı araştırma misafir yorumları ile oda fiyatları arasında çok ciddi bir ilişki olduğunu gözler önüne serdi.


İstanbul'da Küçük Oteller Derneği üyesi 52 otelden alınan veriler ile yapılan çalışmada, Booking.com ve TripAdvisor gibi misafirlerin oteller hakkında yorumlar ve puanlamalar yaptığı sitelerin oda fiyatlarını ciddi şekilde etkilediği ortaya çıktı. 6 ay boyunca fiyat üzerindeki diğer değişkenler sabit tutularak yapılan analizler sonucu; otel puanlamalarındaki 5 üzerinden 1 birimlik artışın oda fiyatlamasında %24'lük bir yükselmeye denk düştüğü gözlendi. Bu oran otellerin misafir memnuniyetini arttırmanın ve bu tarz sitelerde güçlü bir profil oluşturmanın otelciler açısından ne kadar önemli olduğunu vurgulamakta.

Küçük Oteller Derneği Genel Sekreteri Adnan Mordeniz; bu araştırmanın ortaya çıkardığı bulguların otel sektörünün tüm bileşenleri açısından son derece anlamlı olduğunu belirtti. Dernek olarak üniversitelerle yapılan bu tarz çalışmaları her zaman desteklediklerini belirten Mordeniz; bu araştırmanın, müşteri yorumlarının otellerin performansı açısından ne kadar kritik olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Araştırmayı yapan LSE öğrencileri grubu sözcüsü Semih Yaşar Boyacı; daha önceki çalışmalarda pozitif misafir yorumlarının otel doluluk oranlarında artışa yol açtığının ortaya konulduğunu, ancak bu yorumların fiyat üzerindeki etkisinin bilimsel olarak ilk defa araştırıldığını belirtti. Araştırmasında lokasyon, fiyatlandırma, ve misafir oranı bakımından benzer skalada bulunan 52 otelle çalıştığını belirten Boyacı; memnuniyet - fiyat ilişkisini net olarak gözlemlemek için oda sayısı, ortalama giderler ve tesis özellikleri gibi dinamiklerin fiyata olan etkisinin kontrol altında tutulduğunu dile getirdi.