Monday, March 19, 2012

Association of Historical and Boutique Hotels of Turkey

İstanbul,Turkey,
ITB Berlin Turizm Fuarı’na Özel Belgeli Butik Oteller Derneği-ÖZBİ adına katılan Genel Sekreter Adnan Mordeniz “Fuarda daha fazla iş anlaşmaları gerçekleşirken, turizmde olumlu büyüme eğiliminin devam edeceği” şeklinde görüşünü belirtti. Fuarda sergilenen turizmdeki teknolojik yeniliklerin önümüzdeki yıllarda “Turizmde büyük değişim”in işaretleri olduğunu belirten Adnan Mordeniz “Turizmi teknoloji değiştiriyor. Türkiye’nin turizmde özellikle internet ve mobil telefonlar üzerinden getirilen yeniliklere süratle uyum sağlaması gerekiyor. Turizmin her branşına giren teknoloji hem tasarruf hem de güç getiriyor. Teknolojik rekabette geri kalmamalıyız. ÖZBİ olarak teknolojiyi erken kullanmanın faydalarını görüyoruz” dedi.
MEDYA KATILIMI ITB'NIN ÖNEMİNİ GÖSTERDİBu yıl 46 ıncı kez gerçekleştirilen fuarda 187 ülkeden 10 bin 644 fuar katılımcısı ve 113 bin 006 sı turizm profesyonelinin buluştuğunu, sayının yüzde 39,7’sinin yurtdışı kaynaklı, geri kalan kısmı ise Berlin’den kaynaklı olduğunu belirten Mordeniz “Fuara 94 ülkeden 7 bin medya mensubunun akredite olması önemini gösteriyor” dedi.
ITB'DE TEKNOLOJİK YENİLİKLER SERGİLENDİÖZBİ Genel Sekreteri Adnan Mordeniz gözlemlerini şöyle özetledi:“Fuarda teknolojik yeniliklerin sergilendiği bölüm önceki yıllara göre çok daha gösterişli ve büyüktü. Bu da konunun her yıl giderek nasıl geliştiğini ve artan önemini gösteriyordu. Bu kapsamda en çok öne çıkan konular; sosyal medya uygulamaları, teknolojik yazılım ve uygulamalar, rezervasyon portalleri mobil telefon uygulamaları, mobil seyahat uygulamaları, karşılaştırmalı review yazılımları, channel manager yazılımları olmuştur. Bu da turizm sektörünün artık sosyo-teknolojik altyapıyla daha güçlü ve rekabetçi olabileceğini gösteriyor. Bu doğrultuda, teknolojik yatırımların işletmelerin verimli ve etkin yönetilmelerini, daha geniş bir pazarı kapsamaları mümkün oluyor. Teknolojik yatırımların personel sayısında küçülme sağlayacağı ve müşteri memnuniyetinin ölçümlenebilmesine sürekli destek vermesi nedeniyle karlılıklarını da katkı sağlayacağı benimsendi. ITB’de klasik fuarcılık anlayışının ötesinde daha çok bilgi paylaşımının yoğunlaştığı verimli bir fuar ortamı olduğunu gözledik”
TATİLCİ TEKNOLOJİ İLE FARKA YÖNELİYORTurizmdeki diğer eğilimleri mobil uygulamaların etkileyeceğini ve yönlendireceğini söyleyen Adnan Mordeniz“Önümüzdeki dönemlerde mobil otel rezervasyonu giderek artacaktır. Doğa, macera ve kültür turizmi ön plana çıkacaktır.Farklı tatil tarzı arayan müşteri kitlesinin tercihlerinin butik otellerden yana kullanacağını gördük. Turizmde sürdürülebilirlik, doğa, çevre ve kültür adına diğer önemli konulardan birisi olarak tartışılarak gündemini korudu.
TAYLAND VE POLONYA İLE İŞBİRLİĞİ ıtb Fuarı’nda ÖZBİ olarak Tayland Butik Otelcileri Birliği ile işbirliği geliştirilmesi konusunda görüş alışverişi yaptıklarını söyleyen Adnan Mordeniz “ Ayrıca, Polonya Butik Otelciler Birliği ile önümüzdeki dönemlerde işbirliği yaparak, Polonyalı tur operatörleri ile “Road Show” gerçekleştirilmesi konusu görüşüldü” dedi.